Un any més del 15 de febrer al 15 d’abril fem la Campanya de detecció precoç de la Leishmaniosis canina.

Contra la leishmaniosis la detecció precoç és clau.

 

La leishmaniosis és una malaltia crònica e incurable greu i que sense el tractament veterinari adient, pot ser letal. Es transmet entre els animals mitjançant la picada del flebotom, un tipus de mosquit que inocula el paràsit leishmania infantum. Aquest mosquit és endèmic a la nostra zona geogràfica.

 

Després de  la picada, del mosquit flebotom durant els mesos més càlids del any, els signes clínics es solen desenvolupar de forma lenta i progressiva, sovint al llarg de diversos mesos o fins i tot anys. Aquest aspecte de la malaltia, associat a la gran diversitat de signes clínics que pot presentar el animal malalt, fa que la detecció per part del propietari no sigui senzilla i que per tant la visita al veterinari es pugui endarrerir. Posposar el diagnòstic a que hagin aparegut els signes clínics complica el tractament i empitjora molt el pronòstic per l’animal.

 

És per això que els mesos d’hivern i principis de primavera són el millor moment per realitzar les proves que permeten detectar si l’animal es va infectar durant els mesos càlids anteriors. En aquest moment la malaltia encara no s’haurà manifestat i per tant el tractament serà molt més efectiu.

 

Aquesta greu malaltia pot provocar des de problemes cutanis, coixeses i epistaxis (sagnat nasal) a insuficiències renals fatals, entre altres problemes molt greus.

 

Tot i tractar-se d’una malaltia incurable, si és detectada a temps per un veterinari, aconseguirem que la nostra mascota gaudeixi d’una bona qualitat de vida, controlant els signes clínics.

 

Que us proposem durant aquesta campanya?

 

Durant aquests mesos volem dedicar un temps a que com a propietaris conegueu aquesta malaltia tan estesa en el nostre entorn i entengueu millor que podeu fer per evitar que els vostres gossos i gats es contagiïn.

 

Per tant la nostra proposta és:

  • Visita gratuïta per parlar sobre la malaltia i resoldre possibles dubtes.
  • 20% de descompte en el test ràpid de detecció de la Leishmaniosis.
  • Proposta de pla de prevenció (ús de repel·lents, vacunes, moduladors del sistema immunitari,..) ajustat cada mascota.
  • 20% de descompte en la Vacuna contra la Leishmaniosis.
  • 15% de descompte en els repel·lents de tot l’any.

 

Volem fer més fàcil la prevenció!